Omgeving en recreatie

 

Onze kampeerboerderij ligt in een prachtige omgeving waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. Er zijn diverse gepeilde fiets en wandelroutes. Twee wandelpaden kruisen het plaatsje Laren, het zijn het lange afstand wandelpad het Pieterpad en het streekpad het Graafschapspad. In de eerste week augustus vindt altijd de fietsvierdaagse in Laren plaats. (zie www.fietsvierdaagse.net ) De start van de fietsvierdaagse is dicht bij onze camping (ca 1 km).

 

In de directe omgeving ligt het Verwoldse bos. Hierin staat een prachtige eik. Het is dan ook Nederlands dikste eik, de 'Dikke Boom'. Deze 500 jarige eik heeft een hoogte en een kroonbreedte van 25 meter en een stamomvang van ongeveer 7,79 m.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook het landgoed Verwolde ligt op loopafstand. Het landgoed heeft prachtige tuinen met bijzondere boomsoorten.
Huis Verwolde is te bezichtigen. Speciaal voor kinderen is er een zoektocht door het huis. Tijdens de tocht krijg je leuke informatie over het leven van bewoners van buitenhuizen in de 18de eeuw. Het huis is ingericht zoals het vroeger was. Regelmatig vinden er rondleidingen plaats.

 

 

 

 

Op het landgoed zijn ook verschillende boerderijen te zien. Aan de kleuren van de luiken kun u zien dat ze bij het landgoed Verwolde horen.

 

 

 

Zwembad

Op loopafstand van de camping vindt u het mooie zwembad 'Leussinkbad'. Dit is een openluchtbad met speel- en zonneweide.

In het nabij gelegen Lochem vindt u het overdekte zwembad 'De Beemd'. Dit zwembad ligt op een afstand van 4 km van onze camping. Bij de rotonde aldaar vindt u ook Holiday Sport waar u voor allerlei kampeerartikelen terecht kunt.

Eten buiten de deur

Wilt u uzelf en de kinderen verwennen dan kunt u in Laren goed terecht voor een heerlijk etentje in een van de drie restaurants. Zomers is het op de terrassen ook goed toeven. Naast de drie restaurants is er tevens een cafetaria en een (afhaal)pizzaria.